Аудио снимак дебате можете преузети ОВДЕ

Харвард клуб Србије организује дебату

125 година српско – америчких односа: Образовање и економски развој

Где?                Народна библиотека Србије
Када?             Среда, 30. мај 2007. године
Ко?                 Овај позив је упућен првенствено младим људима

Дебата се одржава у два дела. Позвани говорници су министар спољних послова Вук Јеремић, амбасадор САД Макл Полт, Ивана Церовић, директор Српске канцеларије у Вашингтону и Др Мери Блек, председник Хрвард клуба Србије. У другом делу говориће истакнути делатници из области просвете и привреде: владика Иринеј (Добријевић), др Ана С. Трбовић, Иван Вејвода, Питер Епштајн и Бојана Вукашиновић. Скуп ће затворити потпредседник Владе Србије и члан Харвард клуба Србије Божидар Ђелић (више о говорницима на страници "Дебата").

Шта?             Дебата ће да се одвија у препознатљивом харвардском стилу и традицији истине (“Veritas” је мото Харвардског универзитета). Сваки говорник ће да говори само пет до десет минута како би остало довољно времена за питања из публике. Дебата ће да буде вођена од стране модератора са богатим харвардским искуством, дугачки говори се неће толерисати, а све у циљу подстицања ефектног и живахног дијалога. Симултани превод је обезбеђен.

Да би присуствовали морате се регистровати на www.debate.harvard-serbia.org. Број места у публици је ограничен.

Зашто?
Зато што желимо да обезбедимо услове за дијалог између младих људи и доносиоца одлука о важним темама за живот у Србији. Дебата се одржава у оквиру изложбе у Народној библиотеци Србије где ће се, током месеца јуна, представити различити аспекти српско – америчких односа. Овај догађај означава трећу годину рада Харвард клуба Србије www.harvard-serbia.org, који спада у једно од најактивнијих удружења власника дипломе Харвардског универзитета у свету.